Dags att lämna familjehemmet och tryggheten

Nu är det tid för mig att lämna mina föräldrars villa för min första egna lägenhet. Det känns riktigt spännande och samtidigt läskigt. Men jag ser fram emot det och allt vad det innebär att bo ensam och på egna ben. Jag flyttar inte så långt, jag håller mig inom Stockholmsgränser åtminstone. Jag är uppväxt i Sollentuna och ska nu flytta in till en lägenhet mer centralt. Jag tog examen förra veckan och har fått anställning på en redovisningsbyrå i centrum. Jag har mina reptiler som jag måste få med mig. Jag älskar kallblodiga varelser, just nu har jag två stycken skäggagamar och en grön grässnok. De ryms i två terrarier, ödlorna har ett som de delar på som är inrett efter deras verkliga klimat – öken med lite stenar och kryp in där de kan gömma sig. Snoken har ett mer exotiskt klimat där den kan slinga sig mellan olika grenar. Det är LIFTAB som hjälper mig med flytten från Sollentuna in till stan. Jag ska träffa dem nästa vecka för att diskutera flytten så att de kan planera hur de ska sköta den rent tekniskt, hur många flyttgubbar som behövs och vad för typ av flyttbil som mitt gods kräver. Jag vill att de ska kunna frakta terrarierna så smidigt som möjligt. LIFTAB är en flyttfirma i Sollentuna men de är aktiva i andra delar av Stockholm också, Täby och Lidingö också till exempel.